Sopran

Sine Bundgaard er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og på Opera-Akademiet i København, og hun fik sin debut på Det Kgl. Teater i 1999 som Barbarina i ”Figaros bryllup”.

Sine Bundgaard er allerede i gang med en fin international karriere. Hun har bl.a. sunget Zerbinetta (Ariadne auf Naxos) i Avignon og Marseille, Blondchen i Nancy, Adina ( L`Elisir d`amore) på Clonter Opera i London, Lakmé i Queen Elizabeth Hall, London, Blumenmädchen (Parsifal) på BastilleOperaen i Paris, Konstanze (Entführung aus dem Serail) i Lausanne og på Théatre des Champs Elysées, Paris.

På Det Kgl. Teater har hun sunget Gilda (Rigoletto) og Corinna (Il Viaggio à Reims).

Hun har sunget med dirigenterne James Conlon, Pinchas Steinberg, Michael Schønwandt, Enrique Mazzola, Giancarlo Andretta, Philippe Jordan og Christoff Rousset.

I sæsonen 2005 / 2006 synger hun Amelite (Zoroastre) på Drottningholms Slottsteater, Zerbinetta på Vlaamse Opera, Holland , Konstanze i Ancona, Fiakermilli ( Arabella) på Bayerische Staatstheater, München og Adele (Flagermusen) på Operaen i København.

Hun har givet liedkoncerter i Danmark, Frankrig og England (Wigmore Hall i London).

Hun har på CD indsunget Arbate i Mozarts ”Mithridate” med Adam Fischer og RadioUnderholdningsOrkestret, og i 2005 har hun debuteret i EMI`s debutserie med RadioUnderholdningsOrkestret og Matthias Pintscher.

Sine Bundgaard var udnævnt til Årets DR-kunstner 2004.

I 2005 modtager hun Aksel Schiøtz-prisen.