ANETTE BOD

Mezzo-sopran

Anette Bod debuterede som Carmen in Biel-Solothurn 1999. Blandt hendes øvrige roller kan nævnes Waltraute i Ragnarok, Fricka i Rhinguldet og Valkyrien, Ortrud i Lohengrin og Brangäne i Tristan og Isolde, Amneris i Aida, Azucena i Trubaduren og Maddalena i Rigoletto samt Santuzza i Cavalleria Rusticana, Genevieve i Pelleas og Melisande, Jocaste i Oedipus Rex, og Lucretia i Brittens The Rape of Lucretia.

Hun gæster ofte Det Kgl. Teater og har desuden sunget på Den Jyske Opera, Den Ny Opera og Teater Hedeland. Engagementer udenfor Danmark bl.a. i Göteborg, Malmö, Kiel, Bremen, Wuppertal, Biel-Solothurn, Porto, New York, Baden-Baden, Aix en Provence og Salzburg.

Som koncertsanger har Anette Bod sunget Lied-koncerter og medvirket i oratorier og orkesterkoncerter. Hun har sunget med orkestre i Sverige, Schweiz, Frankrig, Danmark, Tyskland, Estland, Polen og Portugal i et repertoire spændende fra de klassiske oratorier af Bach and Händel til værker som Verdis Requiem, Wagners Wesendonklieder, Beethovens 9. Symfoni og Missa Solemnis, Bernsteins Jeremiah Symphony og sange og symfonier af Gustav Mahler.

Hun har arbejdet med dirigenter som Simon Rattle, Kent Nagano, Marc Soustrot, Manfred Honek, Christian Badea, Friedrich Haider, Toshiyoki Kamioka, Michael Schönwandt, Pier Giorgio Morandi, Giordano Bellincampi, Shuya Okatsu, Tamas Vetö, Alexander Shelley og Marc Tardue og med instruktører som Nikolaus Lehnhof, Guy Joosten, Olivier Py, Stephane Braunschweig, Dieter Kaëgi, Joel Lauwers, Michael Melbye, Peter Oscarsson, Inger Åby og Kasper Holten.