Erik Bekker-Hansen er udddannet på Nordjysk Musikkonservatorium. Har siden 2007 studeret i London ved Iris Dell’Acqua, Malcolm Martineau og Charles Killpatrick. Har derudover deltaget i masterclasses ved bl.a. G. Andretta, Roger Vignoles og W. Hollweg.
Vandt i 2004 Nordjysk Musikkonservatoriums solistkonkurrence og i 2005 Rebild Musikpris. Er engageret i det århusianske musikmiljø og har været medstifter af både Aarhus KammerOpera og Sangselskabet ”Societas Pro Musica”.
Har siden 2004 været fast medlem af Den Jyske Operas kor og har haft solistiske opgaver ved korkoncerter og i sceniske produktioner. I foråret 2009 synger han hovedrollen i den nykomponerede børneopera ”..det er så sandt som det er løgn..” af Michael Bojesen. Er desuden aktiv liedsanger og solist ved oratorier af Bach, Mozart, Orff mm.