Sopran Aileen Bramhall Itani er uddannet på Operaakademiet i København, hvor hun studerede hos docent Susanna Eken.  Hendes tidligere uddannelser fandt sted på The Eastman School of Music i Rochester, New York, ligesom le Conservatoire Nationale de Paris i Frankrig.

Aileen Bramhall Itanis præstation på Operaakademiet i roller som fx. Marguerite (Faust), Mimì (La Bohème), og Tatiana (Eugene Onegin) har allerede ført til engagementer flere steder i Danmark.  I sommeren 2005 sang hun med Aalborg Symfoniorkesteret under Matthias Aeschbacher til ”Opera i Rebild Bakker,” og for nylig var solist i Brahms Requiem med Københavns Kantatakor under Torben Svendsen.  Hun blev inviteret som solist i Det Kongelige Kapels 2005 Nytårskoncert under ledelsen af musikchefen Michael Schønwandt.

I foråret 2006, optrådt Aileen Bramhall Itani i Det Kongelige Teaters opsætning af Wim Henderickxs opera Achilleus, såvel som solist i Goreckis Symfoni nr. 3 og Szymanowskis Stabat Mater til Tim Rushtons ballet Requiem, som blev uropført på Operaens Store Scene. Hun har også medvirkede som Anna i Teater Hedelands opsætning af Verdis Nabucco i August 2006.

I august 2005 var Aileen Bramhall Itani finalist i Dronning Sonjas Internationale Musikkonkurrence i Oslo, Norge.  I øvrigt modtog hende i 2006 et stipendium fra Léonie Sonnings Musikfon