Kristoffer Nyholm Hyldig (f. 1982) debuterede i 2010 fra solistlinjen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor han har studeret hos Tove Lønskov og professor Niklas Sivelöv.

Han er allerede meget aktiv i dansk musikliv og spiller jævnligt i musikforeninger og festivaler, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør og har siden 2009 været medlem af Ensemble Nordlys. Derudover har han givet koncerter i Italien, Tyskland, Polen og Carnegie Hall, New York. Han samarbejder med Zentropa hvor han er medvirkende i film både på lyd- og filmsiden.

 

Kristoffer Hyldig har optrådt flere gange med orkester, bl.a. i 2000 i Tivolis koncertsal, i 2006 med Aalborg symfoniorkester og i 2009 med Michael Schønwandt. I 2008 opførte han en række af Messiaens værker, heriblandt det omfattende klaverværk ’Vingt regards sur l’Enfant-Jésus’, koncerten ‘Oiseaux exotiques’, en del kammermusik samt ’Harawi’ for sopran og klaver. Sidstnævnte har han indspillet og udgivet på Naxos. Udgivelsen blev rost i international presse og blev i år nomineret til P2s musikpris.

 

I 2006 vandt han førsteprisen i konservatoriets Mozart-klaverkonkurrence og i 2009 fik han fik juryens specialpris i EU piano competition 2009. Han har derudover fået tildelt flere priser, heriblandt Jakob Gades store legat og Léonie Sonnings Musikfondsstipendiat.