Uddannelse: Uddannet ved musikkonservatorierne i Ålborg og Århus.
Debut: Den Jyske Opera, 1979.

Medvirker i sæson 2005/2006 i:
Flagermusen
Valkyrien og Rhinguldet

Vigtigste partier på Det Kongelige Teater:
Baryton-partier som greven i Mozarts Figaros bryllup, titelpartiet i Tjajkovskijs Eugen Onegin, Posa i Verdis Don Carlos, og den gamle Germont Verdis La Traviata.
Tenor-partier som Florestan i Beethovens Fidelio, Erik i Wagners Den flyvende hollænder, titelpartiet i Mozarts Idomeneo, Max i Webers Jægerbruden, Don Luigino i Rossinis Rejsen til Reims, Loge i Wagners Rhinguldet og Luke i Ruders’ Tjenerindens fortælling og titelpartiet i Wagners Lohengrin.
Sidste sæson: Orest i Strauss’ Elektra og Siegmund i Wagners Valkyrien.

Andre engagementer m.m.:
Debuterede i 1990 ved de berømte Wagner-festspil i Bayreuth. Her har han gennem 12 sæsoner sunget partier som Siegmund i Wagners Valkyrien, titelpartiet i Wagners Parsifal og Melot i Wagners Tristan og Isolde.
Siegmund og Parsifal er partier, som Poul Elming har sunget over hele verden f.eks. i London, Wien, Berlin, Chicago, San Francisco, München, Paris, Hamburg, Tokyo og på Metropolitan i New York.
Har desuden givet koncerter over hele Europa samt i USA og i Japan.
Ansat på det Kongelige Teater i 1984.

Indspilninger: Poul Elming har indspillet en lang række cd’er og videoer bl.a. Wagners Parsifal fra Staatsoper i Berlin og Wagners Valkyrien fra Bayreuth – begge med Daniel Barenboim som dirigent – samt Wagners Parsifal fra Bayreuth dirigeret af Giuseppe Sinopoli.