Titel:
Tenor
Mathias Hedegaard, tenor, f.1978 i Kbh

Uddannet med Diplomeksamen fra Det Kgl Danske Musikkonservatorium i 2004, og derefter
på Opera-Akademiet 2004-07 med prof. Kirsten Buhl Møller som lærer.

Operadebut på Det Kgl Teater som Gastone i La Traviata i 2006, og sang senere samme år med stor succes dobbeltrollen som Daniel/Verner i uropførelsen af Edens Gave (Hvidtfeldt Nielsen) på Århus Sommeropera. Har siden bla sunget Male Chorus i The Rape of Lucretia (Britten) på Takkelloftet, Acis i Acis and Galatea (Händel) på operaen i Innsbruck og titelrollen i Orfeo ( Monteverdi) på Hofteatret i København.

MH har været solist med alle landsdelsorkestrerne samt med bla.Radiosymfoniorkestret, Helsingborg Symfoniorkester, Concerto Copenhagen og Leipziger Kammerorchester i værker som Messias, Juleoratoriet, Skabelsen og Mozarts Requiem. Han har arbejdet med dirigenter som Adam Fischer, Andew Parrott, Lars Ulrik Mortensen, Giancarlo Andretta, Christoph Eberle og Roy Goodman.

I marts/april 2009 er MH på turné i Holland med det anderkendte barokensemble De Nederlandse BachVereniging som tenorsolist i Matthæuspassionen. Dirigent er Lars Ulrik Mortensen.

MH er en efterspurgt Liedsanger og har givet koncerter over det meste af Danmark, senest i det ny DR Koncerthus, samt i bla. Sverige, Skotland og Østrig oftest akkompagneret af Tove Lønskov eller Søren Rastogi.

På CD har han indspillet “Serenades and Romances” med DRUnderholdningsOrkestret og Adam Fischer, ” Sange af Weyse” med Marie Rørbech (DaCapo), “Italian Baroque” med Copenhagen Saxophone Quartet ( Classico), og medvirker desuden på DRUnderholdingsOrkestrets indspilning af “Idomeneo”.

Modtager af bla Edith Allers Mindelegat(2001), Gladsaxe Musikpris (2006), Leonie
Sonning Musikfonds Stipendiat (2006),Aksel Schiøtz Prisen (2006), Musikanmelderringens Kunstnerpris (2007)