DET DANSKE SANGSELSKAB

ddss

Sommerkursus 2018

 

Bo Skovhus

og

Helmut Deutsch

 

Liedinterpretationskursus

For sangere og pianister samt tilhørere

Repertoire: Tyske Lieder

 

Søndag 24. juni – lørdag 30. juni

Liselund Kursuscenter

Slagelse

Bo Skovhus
Bo Skovhus

Bo Skovhus er en ener i sin generation. Med et imponerende karriereforløb har han i snart 30 år holdt sig på toppen og sunget på de største operascener verden over. Og med sit indgående kendskab og store kærlighed til Liedrepertoiret har han til stadighed udfordret sig selv som kunstner. Bo har udover sine mange optrædener ved de største operahuse i Europa, Amerika og Japan sam-arbejdet med pianister som Deutsch, Vladar, Haefliger, Bronfman, Andsnes, Eschenbach og Barenboim om koncerter i de mest velansete musikhuse verden over. Bo er professor ved Norges Musikkhøgskole og er desuden tilknyttet konservatoriet i København.

HelmuthDeutschHelmut Deutsch er en af verdens førende pianister indenfor Lied-genren. Han var fra 1967- 79 lærer ved Universität für Musik und darstellende Kunst i sin fødeby Wien. Derefter var han fra 1986-2011 professor i Liedgestaltung på Hochschule für Musik und Theater i München og er i dag tilknyttet nogle af verdens førende konservatorier. Han har arbejdet sammen med legender som Irmgard Seefried og Hermann Prey og arbejder i dag sammen med verdensstjerner som Diana Damrau, Jonas Kaufmann, Bo Skovhus, Michael Volle og Mathias Goerne. Helmut Deutsch er en højt skattet lærer og dommer ved masterclasses og konkurrencer over hele verden og har tidligere undervist i Det Danske Sangselskab ligesom han er dommer i The Copenhagen Lied Duo Competition, som har fundet sted i ulige år siden 2015.

Mesterklassen: Mesterklassen henvender sig til unge professionelle sangere og pianister samt viderekommende sang- og klaverstuderende, f.eks. konservatorieelever. Der er plads til 18 sangere og 9 pianister i mesteklassen, der modtager direkte instruktion af Bo Skovhus og Helmut Deutsch. Pianister kan arbejde sammen med 2 sangere. Deltagerne i mesterklassen udvælges efter audition, der finder sted: Lørdag den 21. april på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Rosenørns Allé 22, 1970 Frederiksberg C

Til audition bedes du fremføre 2 sange efter eget valg fra kursusrepertoiret. Ved optagelse i mesterklassen bedes du forberede et repertoire bestående af mindst 12 sange fra det tyske repertoire. Repertoireliste sendes til Det Danske Sangselskab senest den 25. maj 2018. Ud over mesterklasseundervisningen deltager du i det fælles program – se nedenfor. Meddelelse om optagelse i mesterklassen vil blive fremsendt ultimo april. Hvis du ikke bliver udtaget til mesterklassen, kan du deltage i Lied-klassen eller som tilhører.

Lied-klassen: Henvender sig hovedsageligt til unge sangere og pianister, f.eks. MGK-elever og andre musikskoleelever. Ud over at overvære mesterklasser med Bo Skovhus og Helmut Deutsch modtager du undervisning af Eva Hess Thaysen og Tove Lønskov. Der er ikke audition til Lied-klassen, men du bedes sende en optagelse med dig selv på en lydfil (mp3 eller youtube link) med din ansøgning. Du bedes medbringe et repertoire på mindst 4 sange fra kursusrepertoiret. Repertoireliste sendes til Det Danske Sangselskab senest den 25. maj 2018. Desuden deltager du i det fælles program – se nedenfor.

Aktive tilhørere:

Deltagerne på aktiv tilhører-holdet inviteres bag om Liederne, hvor vi sammen udforsker komponisterne, digterne, digtene og kunstformen. Aktiv tilhører-holdet ledes af Poul Elming, Tove Lønskov og Eva Hess Thaysen, som i løbet af kurset vil blive sekunderet af sangere og pianister fra mesterklassen. Nærmere program og tekstudvalg vil i videst mulige omfang blive fremsendt inden kurset. Man følger desuden arbejdet i Mesterklassen og deltager i det fælles program – se nedenfor.

Passive tilhørere:

Det er endvidere muligt at være passiv tilhører til mesterklassen. Det koster pr. dag kr. 300 og inkluderer eventuelle aftenarrangementer. Hvis man ønsker måltider og/eller overnatning i forbindelse med besøget på kurset, bedes man melde sig senest 1 uge før kursusstart. Priser kan ses på www.detdanskesangselskab.dk Tilmelding til Det Danske Sangselskab på pelming@pelming.dk

Fælles program:

Foredrag, liedaften og afslutningskoncert i Liselunds smukke koncertsal.

Daglig fysisk morgenopvarmning og mulighed for sololektioner v/ Micaela von Gegerfelt

Q & A med mesterlærerne og underholdningsaften i Pejsestuen.

 

Øvrige undervisere:

 

Micaela von Gegerfelt – har efter en scenisk karriere som danser skabt et holdnings- og bevægelsessystem med specielt sigte på sangerens muskulære bevidsthed: fysisk sangundervisning. Micaela von Gegerfelt arbejder desuden som scenisk coach og opera/teater koreograf. Hun er tilknyttet operaskoler i Danmark, Norge, Sverige og Belgien.

Tove Lønskov – Pianist og tidligere docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Ved siden af sin pædagogiske virksomhed har TL en mangeårig omfattende koncertvirksomhed i ind- og udland som solist, kammermusiker og akkompagnatør. I sidstnævnte egenskab har hun samarbejdet med førende danske og internationale sangere og instrumentalister, ligesom hun har indspillet en lang række CD’er med et omfattende og varieret repertoire. Tove Lønskov har været lærer for mange af de betydeligste unge og yngre danske pianister.

Eva Hess Thaysen – Sangpædagog og uddannelsesleder ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Har som operasanger sunget over 40 roller på scenen. I en lang årrække solist ved Den Jyske Opera. Desuden talrige engagementer på Aarhus Sommeropera, Det Ny Teater, Den Fynske Opera, Den Anden Opera, Undergrunden og Hotel Pro Forma. Koncerter, CD-indspilninger og undervisning i ind- og udland. Siden 2006 desuden sanglærer ved Bel Canto Institute i Firenze. Formand for Det Danske Sangselskab siden 2000.

Poul Elming – Operasanger med en lang international karriere som Wagner-tenor og samtidig én af landets førende Lied-sangere. Poul Elming fejrede i 2008 sit 25-års jubilæum som solist ved Det Kongelige Teater. Fra 2007-2011 musikchef for Aalborg Symfoniorkester. Talrige CD- og video- /DVD-indspilninger. Formand for Mindefonden for Aksel Schiøtz. Grundlægger af The Lauritz Melchior International Singing Competition for unge Wagnersangere, som fandt sted i Aalborg for tredje gang i november 2017.

Download folder og tilmeldingsblanket som pdf – til print

Tilmeldingsblanket

 Jeg tilmelder mig hermed Det Danske Sangselskabs ”Liedinterpretationskursus for sangere og pianister samt tilhørere” 24.juni-30.juni 2018.

Pris kr. 4.200 inkl. undervisning, kost og indkvartering i kategori D (dobbeltværelse m.håndvask – bad/toilet på gangen). Merpris for kategori A (enkeltværelse m. eget bad/toilet), kategori B (enkeltværelse m.håndvask – bad/toilet på gangen) og kategori C (dobbeltværelse m. eget bad/toilet). Se iøvrigt billeder

fra Liselund kursuscenter på www.liselund.dk

 

Navn……………………………………………………………………………

Adresse…………………………………………………………………………

Postnr. ………………           By…………………………………………………

Telefon………………….        e-post…………………………………………

Fødselsår……………Pianist/sanger (angiv venligst stemmetype):…………

 

Jeg ønsker at deltage på kurset som:

___ Aktiv – Mesterklassen (NB! Tilmelding senest den 13.april til pelming@pelming.dk           

___   Aktiv – Lied-klassen (Tilmelding senest 1.maj 2018)

___   Aktiv tilhører (Tilmelding senest 1.maj 2018)

 

Værelseskategori (sæt venligst en cirkel om den ønskede kategori)  

A (5.000 kr)       B (4.700 kr)       C (4.500 kr)       D (4.200 kr)

 

Jeg ønsker på kurset at samarbejde med (gælder kun mesterklassen):

 

………………………………………………………………………………………

Underskrift

NB! Kun én deltager pr. blanket

Udfyld venligst tilmeldingsblanketten, scan den ind og send den til pelming@pelming.dk

eller

Send tilmeldingsblanketten med posten til:

 

Det Danske Sangselskab

Eva Hess Thaysen

Dronningholmsvej 11

2840 Holte

Såfremt du tilmelder dig mesterklassen og ikke har mulighed for at møde op til audition lørdag den 21. april, kan du sende en optagelse af to Lieder fra kursusrepertoiret i mp3 format/som youtube link sammen med din tilmeldingsblanket. Du kan sagtens melde dig alene til mesterklassen. I så fald vil bestyrelsen for Det Danske Sangselskab tilstille dig en sanger/pianist, som du kan danne duo med på kurset.

Kunstnerisk kursusledelse: Tove Lønskov, Eva Hess Thaysen og Poul Elming.

www.detdanskesangselskab.dk