Jens Krogsgaard (tenor) er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium samt hos prof. Werner Hollweg i Freiburg og prof. Kirsten Buhl Møller. I 2008 Master i Elite Sangpædagogik fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.       Siden 1996 engageret som solist ved Den Jyske Opera, hvor han har sunget en lang række hovedpartier bl.a. Tom Rakewell (The Rake’s Progress), Grev Almaviva ( Barberen i Sevilla) ,Tamino (Tryllefløjten) ,Don Ottavio ( Don Giovanni), Leander (Maskarade), Hoffmann (Hoffmanns eventyr), Peter Grimes, Pinkerton (Madame Butterfly), Lenski (Eugen Onegin), Max (Freischütz), Florestan (Fidelio) ,Erik (Der fliegende Holländer) m.m.
I efteråret 2002 debuterede Jens Krogsgaardmed stor succes på Det Kgl. Teater i rollen som Captain Vere (Britten`s Billy Budd). For denne præstation modtog han Operaens Venners hæderspris, og blev desuden nomineret til Årets Reumert i kategorien ”Årets sanger”. JKer ofte brugt som solist ved lied- og orkester-koncerter og kan bl.a. høres på CD med Århus Symfoniorkester i en indspilning af Rued Langgaards Sinfonia Interna  og i en indspilning af R.Schumanns Dichterliebe med Ulrich Stærk. I 2006 sang han i Rostock Tristan ved en koncertopførelse af ”Tristan und Isolde” og i 2008 Walther i ”Tannhäuser”i Flensburg.                                                                                                  I 1995 modtog Jens Krogsgaard HN-Prisen , i 1996 Den Gule Enkes Musiklegat og i 1997 Edith Allers Mindelegat. Jens Krogsgaard er medlem af Aarhus Kommunes Kunstråd.